Verloop consult

Osteopathie Het Gooi

Plan hier zelf uw behandeling:

1

Eerste consult

Voorafgaand aan uw eerste consult bij de osteopaat vult u online een intakeformulier in waarop u uw klachten beschrijft. Bij het eerste consult bespreekt uw osteopaat het intakeformulier met u om een beeld te krijgen van uw klachtenpatroon en uw gezondheidstoestand.

Vervolgens onderzoekt de osteopaat de beweeglijkheid van uw lichaam terwijl u in uw ondergoed zit of ligt op de behandelbank. De osteopaat inventariseert handmatig welke structuren of weefsels in uw lichaam een verlies aan beweeglijkheid vertonen en welk verband er is met uw klachten. Als uit het onderzoek blijkt dat een osteopatische behandeling mogelijk is, dan bespreekt uw osteopaat met u het behandelplan en kan er direct behandeld worden.

2

Vervolg consult

Indien er wordt besloten om tot verdere behandeling over te gaan, zal er een vervolgconsult worden ingepland. Afhankelijk van de aard van de klacht en de mogelijkheden zal er een vervolgconsult plaats vinden op een termijn die varieert van 1 tot 3 weken. Het interval tussen de eerste twee consulten zal relatief kort zijn, daarna komt er langere tijd tussen de behandelingen te zitten.

Na 3 behandelingen moet er een significant verschil zijn opgetreden in de klachten. Wanneer dat niet het geval is zal er worden afgezien van verdere behandeling. In overleg kan er dan eventueel besloten worden terug te verwijzen naar de huisarts of naar een andere discipline.

3

Advies & nazorg

Omdat de osteopaat ook uitgebreide kennis heeft van hoe het lichaam in zijn totaal functioneert, kan er naast de fysieke behandeling ook advies gegeven worden ten aanzien van bijvoorbeeld leefstijl, voeding, ergonomie op een werkplek of gebruik van hulpmiddelen zoals (correctie)zooltjes of bril. Dit advies volgt op het moment dat duidelijk is dat een van bovengenoemde zaken mede verantwoordelijk kan zijn voor het ontstaan of het in stand houden van uw klachten.

Tevens is het mogelijk om de behaalde resultaten periodiek te laten controleren middels een nazorg behandeling. Dit kunt u zien als vergelijkbaar met bijvoorbeeld de halfjaarlijkse controle bij uw tandarts. Zo kan preventief onderzocht worden of uw lichaam nog altijd voldoende beweeglijk is om zo de kans op herhaling van uw klachten te minimaliseren.

Online zelf afspraak boeken

U kunt via de online agenda alvast een afspraak boeken op een voor u geschikt moment.

Mocht er geen geschikte datum of tijd voor u tussen zitten, dan kunt u uiteraard contact opnemen via het telefonisch spreekuur, het contactformulier of ons een WhatsApp bericht sturen.

Sander Sprong

Telefoon: 06 2498 4145 (dagelijks 12.45 tot 13.45)
E-mail: sander@osteopaathetgooi.nl

 

Robbert van de Veen

Telefoon: 06 4308 4373 (dagelijks 12.00 tot 13.00)
E-mail: robbert@osteopaathetgooi.nl

 

Contactformulier

Naam(Vereist)
Privacybeleid(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wij hopen u spoedig van dienst te kunnen zijn in de praktijk!

Aangesloten bij