Osteopathie

Geneeswijze

Plan hier zelf uw behandeling:

Wat is osteopathie

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op de beweeglijkheid van alle structuren in het lichaam. Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren.

Is ergens in het lichaam een structuur onvoldoende beweeglijk, dan kan een klacht ontstaan. Osteopathie richt zich op het vinden en behandelen van de bewegingsbeperkingen in het lichaam die klachten veroorzaken. Osteopathie beschouwt het lichaam als één geheel.

Bewegingssystemen

De osteopaat onderscheidt drie bewegingssystemen die onderling met elkaar verbonden zijn:

  1. Pariëtaal systeem: dit zijn de botten, spieren en gewrichten van de wervelkolom en de ledematen.
  2. Visceraal systeem: de inwendige organen met het bindweefsel, de zenuwen en de bloed- en lymfevaten.
  3. Craniaal systeem: het systeem van de schedelbotten, het zenuwstelsel, de hersenvloeistof en de hersenvliezen.

Omdat deze systemen onderling met elkaar verbonden zijn, kan een oorzaak in het ene systeem symptomen veroorzaken in een ander systeem. Hierdoor is het mogelijk dat de osteopathische behandeling zich richt op een andere plek dan waar de klacht zich bevindt. Een osteopaat behandelt de oorzaak door uitsluitend met zijn handen de beweeglijkheid van structuren te herstellen. Hierdoor verbetert het natuurlijk evenwicht tussen de systemen en kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam optimaal functioneren.

Bewegingsverlies

Bewegingsverlies kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een ongeval, ziekte, operatie, stress of slechte voedingsgewoonten. Dat het soms lange tijd duurt voordat er klachten ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een trauma, komt doordat een lichaam zich eerst zal aanpassen aan een probleem. Als dan na verloop van tijd dit compensatiemechanisme niet meer kan worden volgehouden, ontstaan er klachten. Herstel van de bewegingsmogelijkheid van de weefsels en structuren leidt tot verbetering van het zelfherstellend vermogen en uiteindelijk tot herstel van functie en evenwicht.

Online zelf afspraak boeken

U kunt via de online agenda alvast een afspraak boeken op een voor u geschikt moment.

Mocht er geen geschikte datum of tijd voor u tussen zitten, dan kunt u uiteraard contact opnemen via het telefonisch spreekuur, het contactformulier of ons een WhatsApp bericht sturen.

Sander Sprong

Telefoon: 06 2498 4145 (dagelijks 12.45 tot 13.45)
E-mail: sander@osteopaathetgooi.nl

 

Robbert van de Veen

Telefoon: 06 4308 4373 (dagelijks 12.00 tot 13.00)
E-mail: robbert@osteopaathetgooi.nl

 

Contactformulier

Naam(Vereist)
Privacybeleid(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij hopen u spoedig van dienst te kunnen zijn in de praktijk!

Aangesloten bij